facebook

Hagen

Waarschijnlijk zijn hagen de oudste elementen die in de tuinaanleg gebruikt wordt. Ze kennen hun oorsprong al van voor de tijd van Julius Ceasar. Aanvankelijk werden ze gebruikt als afscheiding van erfgoed, later van privé-tuinen. Tegenwoordig worden hagen niet alleen meer gebruikt als eigendomsafscheiding, maar ook om lijnen en massieven te vormen in de tuinen. Hagen vormen de tuin tot wat ze zijn.

Alles begint natuurlijk met de goeie keuze van hagen. Snelgroeiend met meer onderhoud of traaggroeiend met minder onderhoud? Groenblijvend donker of bladverliezend frisser? Op natte grond of droge grond? Allerlei factoren die bepalend zijn voor het toekomstig uitzicht van uw tuin.

Het onderhoud van hagen is een kunst in de meest letterlijke vorm van het woord. Zoals een beeldhouwer zijn beeld maakt of een schilder zijn portret schildert, zo scheert een groenvoorziener zijn haag. Slecht geschoren hagen kunnen een mooie tuin volledig afbreken of andersom kan een verwaarloosde tuin heropleven met mooie strakke hagen.

Tijdens de drukke zomermaanden is het scheren van hagen een belangrijke bezigheid. Ondertussen is niets ons nog vreemd: grote hoogtes, meterslange hagen, kleine buxushaagjes, kegels, rare vormen, moeilijk te bereiken scheervlakken,… Voor alles hebben wij een oplossing die steeds hetzelfde resultaat geeft: onze voldoening en deze van onze klanten.

Created by Pixular